Kruidengeneeskunde en wildplukken

 

Wildplukwandeling eetbare en geneeskrachtige planten

  • Wildplukwandeling in Chaam start bij het Laarzenpad aan de Dassemusseweg.
  • Wildplukwandeling in Prinsenbeek start op parkeerplaats Natuurpad De Berk–Strijpen aan de Strijpenseweg.


Van 10.30 tot 13.00 uur 

Kosten:  € 15,- per wandeling p.p.


Datum:

18 juni   Chaam 
6 juli       Prinsenbeek
20 juli    Chaam

24 augustus     Prinsenbeek
20 september  Chaam
1 oktober          Prinsenbeek
12 oktober       Chaam
22 oktober       Prinsenbeek


Tijdens deze wildplukwandelingen van 2,5 uur neem ik je mee op zoek naar  eetbare en geneeskrachtige planten. Onder het genot van een kopje wilde kruidenthee geef ik een korte uitleg over de wandeling en het gebruik van wilde planten.

Welke planten zijn in te zetten als E.H.B.O. en welke zijn lekker of voedzaam? We gaan door middel van onze zintuigen leren hoe we de planten goed kunnen herkennen. Hebben ze een geur of zijn ze behaard? En wat betekent dat? Er wordt aandacht besteed aan welke werkzame inhoudsstoffen en voedingsstoffen er in de plant zitten en hoe we sommige daarvan al kunnen waarnemen. Deze manier van waarnemen wordt ook wel signatuur genoemt. Zo maak je echt kennis met de plant en weet je deze sneller te herkennen en gebruiken.  De wandelingen zijn geschikt voor beginners. 

Iedere wandeling zal er een plant van het seizoen extra worden toegelicht en krijg je daarvan een handout met een beschrijving en recept.
Bij aanvang van de wandeling krijg je een wilde kruidenthee te proeven 

Kijk in de agenda voor welke data je kunt opgeven.                                                                                              Opgeven kan via het contactformulier