Wildplukwandelingen en Kruidenwandeling Begijnhof


 

Wildplukwandelingen

De wildpluk wandeling is vooral gericht op wat je buiten tijden een wandelingetje zoals tegen kan komen en ook kan eten. Het gaat hier over de wilde kruiden die overal in Nederland groeien. Wist je dat Paardenbloemblad heerlijk en voedzaam is in een salade, of de jonge scheutjes van de Meidoorn blaadjes zacht van smaak zijn en een tonicum voor het hart? De superfoods groeien gewoon om ons heen!

Tijdens deze wandelingen komen de kruiden aan bod die er op dat moment aanwezig zijn. We verzamelen van ieder een beetje zodat we ze na afloop nog eens overzichtelijk kunnen bekijken en bespreken onder het genot van een wilde kruidenthee.

Wanneer:   29 maart, 3 mei, 7 juni, 12 juli, 23 augustus, 6 september, 4 oktober   

Hoe laat:    Van 10:30 uur tot ongeveer 13:00 uur                         

Waar:         Verzamelen bij het Aardrijk Breda (tevens ook de straatnaam) Er is genoeg parkeerplaats aanwezig.                                                     

Kosten:       €15,-       

Opgeven:   Via het contactformulier. Geef hier aan om welke datum het gaat. Bij min. 4 personen gaat de wandeling door. 

Kruidenwandelingen Begijnhof Breda

Tijdens deze wandeling zullen er een aantal kruiden uit deze bijzondere kruidentuin worden toegelicht. Legendes, geneeskracht of andere leuke natuur wetenswaardigheden komen aan bod. Iedere maand zullen er andere kruiden aanbod komen, afhankelijk van wat er op dat moment groeit en bloeit. Klik hier voor meer informatie over het Begijnhof Breda. 

Wanneer:  Iedere laatste zondag van de maand van april t/m   oktober (met uitzondering van de maand Mei, dan een week   eerder ivm                                          Pinksteren). Exacte data vind je in de agenda.           

Hoe laat:   Van 11 uur tot 12 uur 

Waar:        Begijnhof  Catharinastraat 45 Breda        

Kosten:      € 2,- 

Opgeven:  Niet nodig, je komt gewoon als je zin hebt.