Kruiden Cursus deel 1 ( "Kruiden van het voorjaar en de zomer" )

Deze cursus reeks bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in het Aardrijk Breda en Kapeltuin Breda 

De Kruidencursussen Deel 1 en Deel 2 kunnen los van elkaar gevolgd worden, in willekeurige volgorde,  maar vullen elkaar aan. Deel 1 is gericht op de voorjaar en zomerkruiden. Deel 2 "Met kruiden de winter door" is gericht op het najaar waar zaden en wortels ook een rol spelen.

In deze 6 dagdelen leer je o.a. door middel van je zintuigen de geneeskracht van kruiden herkennen. Na deze cursus weet je door middel van de vorm, geur, kleur en uiterlijk van de plant welke inhoudsstoffen hieraan verbonden zijn en zal je hierdoor ook veel kruiden leren kennen en toepassen. Welke kruiden kunnen we direct als EHBO gebruiken, welke kruiden kunnen we verwerken en hoe doe je dat? We gaan ook praktisch aan de slag. We gaan wilde kruiden plukken waarvan we soep en kruidenpesto gaan maken, we maken een kruidenolie en zalf van zelf verzamelde kruiden. En natuurlijke tandpasta. Er komen veel toepassingen aanbod en zal je de hele zomer kunnen vullen met het gebruiken van je geleerde kennis en het maken van je eigen huisapotheek.  Bij iedere les zullen er een aantal kruiden centraal staan en besproken worden.

Prijs: De kosten voor deze cursus zijn €125,- incl. koffie, thee en lesmateriaal. 

Wanneer: zaterdag 11 april, 18 april, 25 april, 2 mei, 9 mei, 16 mei

Tijd: Van 9.30 uur tot 12.00 uur

Waar: Aardrijk 41a Breda en Kapeltuin Breda 

Opgeven: Opgeven kan via het contact formulier op deze website.

.

Kruiden Cursus deel 2 ( "Met kruiden de winter door" )

De Kruidencursussen Deel1 en Deel 2 kunnen los van elkaar gevolgd worden maar vullen elkaar aan. Deel 1 is gericht op de voorjaar en zomer kruiden Deel 2 "Met kruiden de winter door" is gericht op het najaar waar zaden en wortels ook een rol spelen.


Deze cursus reeks bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in de Kapeltuin en het Aardrijk te Breda.
In deze cursus wordt aandacht besteed aan o.a. bessen, wortels en zaden. En worden de hierbij behorende kruiden besproken. Om ons goed voor te bereiden op de winter wordt er ook aandacht besteed aan Weerstand, Luchtwegen en de Huid. We gaan ook praktisch aan de slag met o.a. het maken van een zalf, hoestdrank, wikkels en compressen, wasmiddel en het samenstellen van een kruideninfusie (thee). 

Prijs: De kosten voor deze cursus zijn €125,- incl. koffie, thee en lesmateriaal. 

Wanneer: 3 - 10  - 24 - 31 oktober en 7 - 14 november

Tijd: Van 9.30 uur tot 12.00 uur

Waar: Aardrijk 41a Breda en Kapeltuin Breda 

Opgeven: Opgeven kan via het contact formulier op deze website.