Najaars Cursus "Met kruiden de winter door"

Deze cursus reeks bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in de Kapeltuin en het Aardrijk te Breda.


 

Start zaterdag 1 oktober of woensdag 5 oktober


In het najaar gebruiken we vooral de zaden, noten, bessen en wortels van kruiden. Het is het seizoen van de oogst. Alle kracht van de plant gaat zich verzamelen in de zaden voor het nieuwe jaar of in de wortels om in de winter te kunnen overleven. Dus dit is het moment om hier gebruik van te maken. 

De najaarscursus bestaat uit 6 lessen. In deze cursus wordt aandacht besteed aan o.a. bessen, wortels en zaden. En worden de hierbij behorende kruiden besproken. Om ons goed voor te bereiden op de winter wordt er ook aandacht besteed aan Weerstand, Luchtwegen en de Huid.  

Ook gaan ook praktisch aan de slag. Je leert hoe je een tinctuur kunt maken en deze uitwendig kunt inzetten bij allerlei kwetsuren en pijnen in ons lichaam, het maken van een kruiden hoestdrank, wikkels en compressen van kruiden die je snel en effectief kunt toepassen, wasmiddel en het samenstellen van je eigen kruideninfusie (thee) voor de weerstand. 

We gaan iedere les een stukje theorie behandelen en daarna ook praktisch aan de slag.                                                                                  Alle gemaakte producten neem je mee naar huis.
Let op! Deze cursus wordt zowel op zaterdag ochtend als op woensdag middag aangeboden.  Graag bij aanmelding aangeven aan welke groep je wilt deelnemen.
Wanneer:

Zaterdag:   Van 9.30 uur tot 12.00 uur              

1 oktober, 8 oktober, 15 oktober, (22 oktober vakantie) 29 oktober, 5 november en 12 november. 

Woensdag  Van 13.30 uur tot 16.00 uur           

5 oktober, 12  oktober,  19 oktober, (26 oktober vakantie) ,2 november, 9 november en 16 november  

Waar: Aardrijk 41a Breda en Kapeltuin Breda 

Opgeven: Opgeven kan via het contact formulier op deze website. 

Prijs:  €135,- incl. koffie, thee en lesmateriaal                                             
Voorjaarscursus Cursus "Met kruiden de zomer door"

Deze cursus reeks bestaat uit 6 lessen en wordt gegeven in het Aardrijk Breda en Kapeltuin Breda

Wil jij ook meer leren over wat je allemaal met (wilde)kruiden kunt doen?

Elke week belichten we een aantal kruiden waar je zelf mee aan de slag kunt. Zo leer je b.v. waar je de Brandnetel allemaal voor kan gebruiken en hoe je deze kan verwerken om te profiteren van zijn geweldige eigenschappen. Wist je dat het blad van de Braam een heerlijke thee geeft en ook nog eens een hulp is bij allerlei kwalen?

We gaan een kruidenolie maken van zelf verzamelde kruiden die kan helpen bij jeuk, gewrichtsklachten, schrale of beschadigde huid etc. Je mag het zelf samenstellen naar eigen wens. Ook gaan we hiervan een zalf maken.

Gezonde kruiden kunnen ook gewoon gegeten worden. We maken een heerlijke wilde kruiden soep en pesto. Je zult versteld staan hoeveel smakelijke kruiden je al vaak voorbij gelopen bent.

Als laatste maken we ook altijd een verzorgingsproduct. Gezond betekend ook letten op wat je via je huid binnenkrijgt. En met natuurlijke verzorging zijn we ook liever voor de natuur  Denk aan deodorant en tandpasta b.v.

Wat dat wordt is nog een verrassing, dat gaan we samen kiezen.

In deze 6 dagdelen leer je o.a. door middel van je zintuigen de geneeskracht van kruiden herkennen. Na deze cursus weet je door middel van de vorm, geur, kleur en uiterlijk van de plant welke inhoudsstoffen hieraan verbonden zijn en zal je hierdoor ook veel kruiden leren kennen en toepassen. Welke kruiden kunnen we direct als EHBO gebruiken, welke kruiden kunnen we verwerken en hoe doe je dat?  Er komen veel toepassingen aanbod en zal je de hele zomer kunnen vullen met het gebruiken van je geleerde kennis en het maken van je eigen huisapotheek.