Aankomende activiteiten zijn:

  • 6 september 2020  wildplukwandeling

Welkom op de website van Wilde Marjolein

Wilde Marjolein is ontstaan uit een grote passie voor de natuur. Ik zat als kind al tussen de planten en kruiden op de boomkwekerij van mijn ouders. Later kocht ik steeds meer boeken en ging cursussen en workshop over kruidengeneeskunde volgen. Maar ik wilde meer, ik wilde alles weten. In 2014 gaf ik op voor  de 4 jarige opleiding Kruidengeneeskunde bij het Kruidenrijk, toen wist ik het zeker; deze kennis mag niet verloren gaan.  De afgelopen jaren heb ik deze passie al aan velen mogen overdragen en hoop ik nog vele mensen deze oerkennis te mogen bijbrengen.

Door middel van deze workshops, cursussen en kruidenwandelingen laat ik je verbinding maken met de kracht van de natuur om ons heen.  Vooral met gebruik van onze zintuigen leer ik je de werking van de kruiden herkennen en toe te passen. 

Ik richt me het meest op de kruiden die hier in Nederland gewoon om ons heen groeien, maar er zijn ook kruiden die niet vergeten mogen worden in onze kruidentuin. Hiervoor maak ik gebruik van de Kapeltuin Breda waar ik de kans heb gekregen een aantal bijzondere kruiden te laten groeien en bloeien. Ook voor de cursussen en workshops is hier de mogelijkheid praktijkopdrachten te doen en een vuurtje te maken voor eventuele bereidingen. In de buitenlucht tussen de kruidjes, hoe leuk is dat! De binnen-activiteiten  vinden plaats in het Aardrijk. De plek waar ik woon en waar cursus ruimtes tot onze beschikking zijn.

Verder kan je me ook als docent vinden bij het Kruidenrijk in Haaren waar ik de korte cursussen verzorg en heb ik de grote eer om maandelijks een kruidenwandeling te mogen geven in het Begijnhof Breda.